YNK'den Aldar Xelil'e sert tepki: Kabul edilemez!

YNK Politbürosu, PYD’li Aldar Xelil’in partileri hakkındaki yorumlarına, “kabul edilemez” sözleri ile tepki gösterdi.

YNK'den Aldar Xelil'e sert tepki: Kabul edilemez!

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil, Rojava basınına verdiği bir söyleşide, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) içerisindeki liderlik çekişmelerini “Türkiye’nin dışardan müdahalesine” bağladı.

Xelil, Türkiye’nin iktidarın kendi politikalarına ters düşen ve gelişme eğilimi gösteren Kürt partilere bu tür müdahalelerde bulunduğunu söyledi.

YNK’den Tepki Geldi

YNK basınında, “Politbüro’dan bir kaynak” adıyla yapılan yazılı açıklamada, Xelil’in sözlerinin “endişe ve hayretle karşılandığı ifade edildi.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil’in sözlerinin “çarpık” ve “YNK’nin iç işlerine kabul edilemez bir müdahale” olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Tüm taraflar ve adı geçen parti de kendilerine ne kadar yardım ettiğimive bedel ödediğimizi biliyor. Buna rağmen tüm Kürdistan ve Rojava’da halkımızın davasına destek vermeyi minnet olarak görmüyoruz, çünkü bu Başkan Mam Celal’in presiplerinin yaşatılmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Xelil’in YNK hakkındaki açıklamalarının “gayrimeşru, düzeysiz ve uygun olmadığı” belirtilerek, “YNK, bireysel görüşler veya bölgesel baskılar nedeniyle stratejik tavrını ve ulusal görüşünü değiştirecek bir parti değildir” denildi.

Açıklamanın devamında, Aldar Xelil ve PYD’nin bu tür açıklama ve tavırlar yerine Rojava’da Kürt halkı önündeki engelleri kaldırma ve sorunları çözmeye odaklanmasının daha doğru olacağı ifade edildi.

(Rudaw)