Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden Sedat Peker anketi

Son günlerde yayınladığı videolarla Türkiye’nin gündemini değiştiren "organize suç örgütü" lideri Sedat Peker'in ifşalarının toplumda ne kadar takip edildiği ve ciddiye alındığı anket konusu oldu.

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nden Sedat Peker anketi

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, “Türkiye Siyaset Paneli” Mayıs ayı araştırmasında Sedat Peker'in açıklamalarının etkisini ölçmeye çalıştı.

Araştırma, 27 ilden 3 bin 140 kişi ile yapıldı.

Buna göre görüşülen katılımcıların yüzde 56.5’i Peker'in açıklamalarından haberdar olduğunu kaydetti.

“Geçtiğimiz günlerde organize suç örgütü yöneticisi olduğu söylenen Sedat Peker bazı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan ne kadar haberdarsınız” sorusuna katılımcıların yüzde 43.5’I “Peker’in açıklamalarından haberdar değilim” cevabını verdi. Yüzde 56.5’i ise “Peker'in açıklamalarından haberdarım” dedi.

Yüzde 52,6: Peker’in açıklamalarının doğru olduğunu düşünüyorum

Katılımcıların yüzde 22,5'i “Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi görüşünüzü en iyi ifade eder?”sorusuna “Sedat Peker kendi çıkarı için bazı siyasetçilere yönelik gerçek dışı ithamlarda bulunmaktadır”, yüzde 52,6'sı “Peker’in bazı siyasetçilerle ilgili açıklamalarının doğru olduğunu düşünüyorum” diye cevapladı.

Türkiye'de “siyaset-mafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiği” yönündeki görüşe katıldıklarını söyleyenlerin oranı da yüzde 68,9 oldu.