YPG'den 'Suriye Ordusu Afrin'e girecek iddialarına' yanıt

Sputnik'e konuşan YPG Afrin Komutanı Rojhat Roj, Suriye ordusunun Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Afrin için şimdiye kadar herhangi bir güçten yardım almadıklarını söyledi.

YPG'den 'Suriye Ordusu Afrin'e girecek iddialarına' yanıt

Edinilen bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' 28. Gününe girerken, TSK'ya bağlı savaş Uçakları Afrin kırsalındaki YPG mevzilerini havadan, Fırtına obüsleri ve tanklar ise karadan bombalıyor. 

Öte yandan Lübnan'da yayın yapan Mayadeen televizyonunun haberine göre Kürt güçleri (YPG) ve Şam'ın Suriye ordusunun Afrin'e girmesi konusunda anlaşmaya vardığı ileri sürüldü. Haberde, kararın Afrin'in korunması ve TSK ile beraberindeki güçlerin saldırılarına karşı koyulması amacıyla alındığı belirtildi.

Russia Today (RT) Arapça'ya konuşan bir kaynak ise Kürtlerin, TSK'ya karşı Şam'dan destek istediğini, ancak Şam'ın öne sürdüğü ön koşula uymak istememesi nedeniyle anlaşmaya ulaşılamadığını bildirdi.

YPG'nin Afrin Komutanlarından Rojhat Roj, Afrin'deki son durum ile ilgili Sputnik'e konuştu. Roj, şunları söyledi:

"Bu iddialar doğru değildir. Rejimin (Suriye ordusu) Afrin'e gireceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuyla ilgili bizle rejim arasında herhangi bir anlaşmamız ve görüşmemiz dahi olmamıştır. Afrin'in savunulması için Şimdiye kadar hiçbir güçten bize silah ve başka yardımlar gelmedi. Afrin halkı 28 gündür kendi imkanlarıyla direniyor. Sonuna kadar direneceğiz."