YSK Başkanı'ndan İstanbul açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim süreciyle ilgili açıklama yaptı.

YSK Başkanı'ndan İstanbul açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim süreciyle ilgili açıklama yaptı.

Sadi Güven şunları söyledi:

''Seçimler bittikten sonra daha önceki açıklamalarımda belirttiğim gibi yargısal süreç devam ediyor. YSK’nın toplantılarına, kurula temsilci verme hakkına sahip 5 siyasi parti temsilcisi de katılıyor. Bunların ikisi de milletvekili. Bizim önümüze gelen tüm dilekçeleri, talepleri, itirazları tek tek incelemek suretiyle karşılıyoruz.

Dosyaların içeriğiyle ilgili bilgi verecek değilim. Bunu siyasi parti temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

Büyükçekmece'de operasyon 

İstanbul'da Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı. DHA'nın aktrardığına göre, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri, belirlenen adreslere giderek tespitler yapıyor.

Seçmenlerin taşındığı iddia edilen adreslerde inceleme yapan polis ekipleri, kayıtlı görülen kişilerin burada oturup oturmadıklarını kontrol ediyor.

Emniyet kaynakları, söz konusu operasyonla ilgili olarak herhangi bir yakalama ya da gözaltına alma işleminin olmadığını kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini iddia etmişti.

Öte yandan, AKP'nin başvurusundan kalan 7 ilçe ile Büyükçekmece'de seçimlerin yenilenmesi talebini YSK'nın bugün görüşeceği iddia ediliyor. YSK'nın kararından önce gelen bu operasyon ise dikkat çekti.