Yüzlerce göçzede iftar yemeğinden zehirlendi:2 ölü

Yüzlerce göçzede iftar yemeğinden zehirlendi:2 ölü

Erbil yakınındaki Hazır Cephesi'nde bulunan U-2 Mülteci Kampı’nda verilen yemekten dolayı yaklaşık 800 göçzede zehirlendi.

Bir yardım vakfı bu akşam Erbil'deki bir restoranla anlaşarak kamptaki 2 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Rûdaw'a konuşan Xebat Hastanesi Müdürü, “Bize getirilen göçzedelerden maalesef iki kişi hayatını kaybetti. Diğerlerinin tedavisi sürüyor” dedi.

Kamplardan sorumlu Rızgar Ubed, pirinç pilavı, fasulye, tavuk eti ve ayrandan oluşan iftar yemeğinden 30 dakika sonra göçzedelerde kusma ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldüğünü söyledi.

Rızgar Ubed, “Yaralılar arasında ağırlıklı olarak çocuk ve yaşlılar var. Bazı yaralıların durumu ciddi” ifadesini kullandı.

Erbil Sağlık Müdürü Dr. Saman Berzınci, “Ekiplerimiz hastaları tedavi etmek amacıyla kampa ulaştı. Durumu ciddi olanlar ise ambulansla Erbil'deki acil hastanesine getirildi” dedi.

Ortak Kriz Merkezi Müdürü Hoşeng Muhammed ise, “Saatler öncesinden yapılan yemekler sıcakta bekletilmiş. Bu yüzden insanlar zehirlendi” dedi.

Kamplardaki durum hakkında da bilgi veren Muhammed, “Mart ayında Irak Hükümeti'ne kamplardaki elektrik ve soğutucu sıkıntısını ilettik ancak bir yanı