Zap-Avaşin'de 3 asker hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi topraklarında yapılan “Pençe-Kilit operasyonu” bölgesinde 3 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zap-Avaşin'de 3 asker hayatını kaybetti

Türkiye Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK'lilerle yaşanan çatışmalara dair bir açıklama yaptı.

PKK'lilerce yapılan saldırı sonucu Piyade Astsubay Üstçavuş Necdet Çalış ve Piyade Sözleşmeli Er Emrah Gündüz'ün yaşamını yitirdiği bilgisine yer verilen açıklamada iki askerin de yaralandığı ve derhal hastaneye sevk edildikleri kaydedildi.

Açıklamada, 26 Kasım 2023 tarihinde yaralanarak hastaneye sevk edilen askerlerden P. Söz. Er Fevzi Kızıltaş'ın da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı.

TSK 17 Nisan’da Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.

Necdet Çalış'ın Adana'nın Ceyhan ilçesi, Emrah Gündüz'ün Erzincan'ın Refaiye ilçesi, Fevzi Kızıltaş'ın Urfa'nın Haliliye ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.