Zelenski'den korkutan açıklama: Felaket yakın!

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nde dün çıkan yangın sonrası santralin çalışması kısa süreliğine durdu. Ukrayna lideri Zelenski, "Radyasyon felaketi yakın" uyarısı yaparak bir kez daha dünyaya çağrıda bulundu.

Zelenski'den korkutan açıklama: Felaket yakın!
Ukrayna nükleer enerji şirketi "Energo-atom"un, Zaporijya Nükleer Santrali'nde yangın çıktığını duyurması üzerine gözler bir kez daha bölgeye çevrildi.
 
Açıklamada, santralin elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk defa kesildiği bildirildi. Kesintiden bir süre sonra Zaporijya'da işleyişin normale döndüğü haberi geldi. Ancak bu haber endişeleri artırmaya yetti.
 
Ukrayna lideri Volodomir Zelenski uluslararası topluma bir kez daha çağrıda bulunarak "Felaket çok yakın" uyarısı yaptı.
 
Zelenski, "İşgalcileri Zaporijya Nükleer Santrali topraklarından derhal çekilmeye zorlayan bir uluslararası baskıya ihtiyaç var. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu şimdi olduğundan çok daha hızlı hareket etmeli çünkü Rus ordusunun nükleer santralde kaldığı her dakika küresel bir radyasyon felaketi riski yaratıyor" dedi.