1955 Batmanspor kadın futbol takımı sezonun şampiyonu

1955 Batmanspor kadın futbol takımı sezonun şampiyonu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi Kadınlar 3. Lig 8. Grupta mücadele eden 1955 Batmanspor kadın futbol takımı, Türkiye genelinde en fazla gol atan ikinci takım oldu. 67 puan ile şampiyon olan 1955 Batmanspor kadın futbol takımı, 2. Lig play-off maçlarına çıkmak için mücadele edecek. 1955 Batmanspor kadın futbol takımının forvet oyuncusun Suzan Sayaca, takımlarını şampiyonluğa götüren temel unsurun inanç ve azim olduğunu söylüyor. “Birbirimize olan bağlılığımız sayesinde birçok zorluğun üstesinden geldik” diyen Sayaca, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Biz kendimize, halkımız da bize inandı. Bizden desteklerini esirgemediler. Hayal kurduk ve bu hayallerimizi gerçekleştirmek için birlikte adım attık. Çok çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz.”

“Futbol sadece erkek oyunu değildir!”

Sayaca, bundan sonraki hedeflerinde play-off’ta şampiyon olup Batman’a kupayı getirmek olduğunu söylüyor. Bölgedeki genç kadınların kurdukları hayalin peşinden gitmesi gerektiğini söyleyen Sayaca, “Futbol sadece erkek oyunu değildir!” diyor.

Kulüp Başkanı Hürriyet Kaytar da birçok engele rağmen şampiyon olduklarını söylüyor. Kaytar,  Batman Belediyesi’ne atanan kayyumdan dolayı destek alamadıkları halde kadınlar olarak çalışmalarına yoğunluk verdiklerini söylüyor.  Kaytar, elde ettikleri başarıdan dolayı Batman’da toplumsal destek beklediklerini de belirtiyor.

“Şampiyonluğu, Batman halkına armağan etmek istiyoruz”

2. Lig’e çıkma hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını söyleyen Takım Antrenörü Yusuf Altun ise, bunun için teknik ekiple iyi bir çalışma yürüttüklerini söylüyor. Altun, “Bu şampiyonluğu, bizi yalnız bırakmayan Batman halkına armağan etmek istiyoruz” diyor. Futbolun sadece erkeklere has bir spor olmadığını vurgulayan Altun, kentte ve bölgede kadın futbolunun yavaş yavaş olgunlaştığını belirterek, futbola ilgi duyan genç kadınlara müsabakalara katılma çağrısında bulunuyor.

“Yolumuza devam etmemiz çok kolay olmadı”

1955 Batmanspor kadın futbol takımı oyuncusu Sevgi Tüzün: “Cinsiyetçiliğin böylesine ön planda olduğu bir dalda istikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmemiz çok kolay olmadı. Bizi örnek alan kadınlar da çıkıyor, ‘hayallerimizi gerçekleştiriyorsunuz’ diyen kadınlar da. Kadın destekçilerimiz her zaman yanımızda. Ailelerimiz başta ‘futbol erkek işidir olmaz’ dedi. Ama başarıların açamayacağı kapı yoktur. Başarılarımız geldikçe yumuşamaya ve hiçbir maçımızı kaçırmamaya başladılar. Bundan sonra arkadaşlarımla, hocalarımla gidebileceğim en iyi yerlere giderek şehrimizi en iyi biçimde temsil etmek istiyorum. Kadınları ve küçük kardeşlerimizi de spora teşvik edici şeyler yapmayı çok isterim. Kadınlar obje veya birer araç değildir; onlar da hayal kurabilir, onlar da hayallerini gerçekleştirebilirler. Dar görüşlü zihniyetleri değiştirmeyi çok istiyorum.”