‘39 yılda 50 bin PKK’li hayatını kaybetti’

PKK üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, 15 Ağustos 1984 yılından bu yana 50 bin PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

‘39 yılda 50 bin PKK’li hayatını kaybetti’

Medya Haber Tv’ye konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’dan 29 aydır hiç haber alınamadığını söyledi.

Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın görüşmeler için “hukuki bir sorun yok” dediklerini belirten Kalkan, “Ama şimdi hukuku işletmiyorlar. Disiplin cezaları adı altındaki uygulamaların hepsi uydurmadır” diye konuştu.

“Kürtler bütün NATO’ya karşı savaşıyor”

PKK, 15 Ağustos 1984 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ilk silahlı eylemini gerçekleştirmişti.

Bu sürece karar verildiğinde Vietnam’daki devrimin çok yoğun bir şekilde dünya gündeminde olduğunu anlatan Kalkan, "Vietnamlıların 15 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde Japonyalara, Fransızlara ve Amerika'ya karşı savaştığından söz edildiğini" söyledi.

Kalkan, “Vietnamlılar Japon, Fransız, Amerika'ya karşı savaşmışlar. Kürtler bütün NATO'ya karşı savaşıyorlar. Çünkü 1985'ten bu yana savaşı NATO yürütüyor. Geçen ay da PKK'ye karşı, Kürtlere karşı savaşı koordine etmek üzere bir komutanlık oluşturdular” diye konuştu.

“Bu bir savaştır”

Duran Kalkan geride kalan 39 yıl içerisinde 50 bin PKK’linin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bu 39 yıllık mücadele öyle kendiliğinden olmadı. Bedel istedi Kürtler verdi bu bedeli” dedi.

PKK’nin Temmuz ayı çatışma bilançosunu açıkladığını belriten Kalkan, “Biraz anlamak isteyenler hiç olmazsa bilançolarına baksınlar. Böyle rakamlarla uğraşmak, demokratik, özgür insan için çok uygun değil aslında ama anlamayanlara mecbur kalıyorsun. Bir ayda 130 eylem yapmış gerilla. Çok değil, iki tane asker öldürülmüşse bile bu bir savaştır” sözlerini sarfetti.