Duran Kalkan’dan CHP’ye: Sizin Atatürkçülükle ne alakanız kaldı?

PKK üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, HDP’ye hazine yardımlarının kesilmesi hakkında, “Şimdi diyorlar bilmem devlet hazine yardımını kesmiş. Kesmesine ne gerek var? HDP zaten verseler de almamalıydı” yorumunu yaptı.

Duran Kalkan’dan CHP’ye: Sizin Atatürkçülükle ne alakanız kaldı?

Medya Haber’e konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmediğini belirterek, “Şimdi kısa vadede görüşmelerin yasaklanması, engellenmesi amacını güdüyor. Fakat bu esas olarak uzun vadeli planın bir parçası. Onun da 25'inci yıl için bir hazırlık olduğunu ifade ettik” dedi.

Avrupa hukukunda müebbet hapis cezası alanların on beş yıl yattığını belirten Kalkan, “Onuncu yıldan itibaren Avrupa hukuku yeniden değerlendirmeye alıyor. Ağırlaştırılmış müebbet zaten Avrupa’da yok. Diyelim ki o da 15'inci yıldan itibaren alınıyor. Şimdi İmralı'daki durum 25'inci yılına girecek. Bir aydan daha az bir zaman kaldı. Böylece yani çeyrek asır oluyor. Dolayısıyla bu kim ne yaparsa yapsın, mutlaka yeni değerlendirme gerektiriyor” diye konuştu.

“Asker aileleri korkmamalı”

Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde TSK’nın gerçekleştirdiği operasyonlar ve PKK ile yaşanan çatışmalara değinen Kalkan, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın asker kayıplarını gizlediğini öne sürdü.

Asker ailelerinin Genelkurmay'ı sorumlu tuttuğunu, “Biz çocuklarımızı teslim ettik” dediğini savunan Kalkan, “Gerçekleri ortaya koyuyorlar. Tabii biraz geç oldu. Bu söylenebilir. Ama bu düzeye gelmek ve böyle bir cesaret göstermek, öne çıkmak iyidir. Korkmamalı kimse. Asker aileleri korkmamalı. Türkiye'nin devrimci, demokratik çevreleri böyle. Gerçekten insanlıktan yana olan, demokrasiden yana olan herkes bu ailelere destek vermeli, bu savaşa karşı çıkmalıdır” ifadesini kullandı.

Kalkan, “Aklı başında biraz Kemalist düşünen diyebilmeli ki sınırın dışında bizim askerimiz ne geziyor? Böyle diyemediler. CHP yöneticileri hala Kemalizmden, Atatürkçülükten söz ediyorlar. Ne kaldı? Sizin Atatürkçülükle ne alakanız kaldı? Ya deyin ki Atatürk'ün adına söylenen ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ bir yalandı, hileydi; anlayalım. O zaman onun da bir anlaşılırlığı olur. Ya da deyin ki biz oradan koptuk. Çünkü maske düşüyor. Birisi diyemiyor ki aileler, çocuklarımızı istiyoruz diyor. Ölülerini istiyoruz, cenazelerini istiyoruz, kemiklerini istiyoruz. Bize bilgi verilsin. Bilgi verilmiyor. Sen şehidim diyorsun, ailem diyorsun ama kandırıyorsun onları. Türkiye toplumu görmeli” sözlerini sarf etti.

Türkiye’de seçim sürecinden söz edildiğini belirten Kalkan, “14 Mayıs’ı işaret etti AKP ile MHP. Fakat ben şunları belirtebilirim: Savaş var. Böyle bir seçim bu savaş ortamında nasıl yapılacak? Savaşın olduğu yerde savaşı görmeden siyaset yapma, seçim yapma, siyaseten sonuç alma diye bir şey söz konusu olamaz” dedi.

“HDP zaten verseler de almamalıydı”

HDP’ye hazine yardımlarının kesilmesini yorumlayan Duran Kalkan, “Şimdi diyorlar bilmem devlet hazine yardımını kesmiş. Kesmesine ne gerek var? HDP zaten verseler de almamalıydı. Bu hazine nereden çıkıyor? Bu halkın sömürüsü değil midir? Sömürüye karşı değil midir? Sömürüyü bölüşmek mi isteyecek? Ona dayanarak mı demokratik siyasi mücadele yürütecek? Mümkün değil. O devlet niye o paraları dağıtıyor? Bana biat edeceksiniz, benim çıkarlarımı üreteceksiniz diye. O paraları alıp kullananlar eninde sonunda onu yaparlar. Onun için bu durum bir gerekçe olmamalı” şeklinde konuştu. Kaynak: Medya Haber / Rudaw