AB Temsilcisi: Bağımsızlığa ‘Evet’ denilmesi halinde...

AB Temsilcisi: Bağımsızlığa ‘Evet’ denilmesi halinde...

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi Dılawer Ajgeyi, “Kürdistan halkının bağımsızlığa oy vermesi halinde, Avrupa ülkelerinin büyük bir bölümünün halkın görüşünü destekleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Bağımsızlık Referandumu Festivali'ne katılan Dılawer Ajgeyi,  yaptığı açıklamada, “Diyasporadaki Kürdistanlıların Avrupa ve Köln'den, ‘bağımsızlığın zamanı değil’ diyenlere bağımsızlık mesajını vermesinin gurur kaynağı olduğunu” söyledi

Ajgeyi, “Diasporadaki Kürtlerin heyecanı ve coşkusunun Kürdistan'daki halka ulaşmasını, birlik mayası olmasına ve 25 Eylül'de hep birlikte bağımsızlığa oy vermesine vesile olmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Bağımsızlığa ‘Evet’ denilmesi halinde...

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi, “Bağımsızlığa ‘Evet’ denilmesi halinde, Avrupa'daki ülkelerin büyük bir bölümünün Kürdistan halkın görüşünü destekleyeceğini düşünüyorum. Bu, Kürdistan halkının bilmesi gereken bir şey. Bunun yanı sıra Kürdistan halkına karşı kapılar açılır, yaşanan mevcut sıkıntı ve sorunlar çözülür” diye belirtti.

Avrupa’da yaşayan Kürtlerin referanduma büyük bir destek verdiğini belirten Dılawer Ajgeyi, “Bugün Köln'de gördüğümüz, diyasporadaki Kürtlerin büyük bölümünün tavrının bir örneğidir. Başka ülkelerde de festival düzenlenirse, aynı şekilde coşku ve heyecanla Kürdistan'ın bağımsızlığını destekleyecekler” şeklinde konuştu.