Sefin Dizeyi: Pezeşkiyan'ın Erbil ziyaretiyle ilgili bilgilendirilmedik

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefin Dizeyi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Erbil ziyaretiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Sefin Dizeyi: Pezeşkiyan'ın Erbil ziyaretiyle ilgili bilgilendirilmedik

Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Dizeyi, Mesud Pezeşkiyan'ın Kürdistan Bölgesi ziyaretine ilişkin K24’e açıklamada bulundu.

Henüz söz konusu ziyaretin güzergahı ve tarihi hakkında bilgilendirilmediklerini söyleyen Pezeşkiyan, “Eski İran cumhurbaşkanının vefatından önce Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etmesi planlansa da yeni İran cumhurbaşkanının Irak ziyareti sırasında Kürdistan Bölgesi'ni de ziyaret edip etmeyeceği belli değil.” dedi.

Açıklamasında, Kalkınma Yolu projesine de değinen Sefin Dizeyi, “Kalkınma Yolu projesi konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümetinin tutumu çok açık ve Kürdistan Bölgesi'ni de kapsaması gerekiyor ki bu da komşu ülkelere kesinlikle fayda sağlayacaktır, dolayısıyla Kürdistan Bölgesi Hükümeti bizim tercih ettiğimiz yolda ısrarcı.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi memur maaşlarına ilişkin ise Dizeyi, şu sözleri paylaştı:

“Bu konu hem bütçe yasasında hem de mahkemede çözülmüştür, dolayısıyla yaratılan sorunlar ve engeller bazı ayrıntılara bahane niteliğindedir, aksi takdirde Kürdistan Bölgesi'nin mali denetimi ile Irak Maliye Bakanlığı arasında iyi bir ilişki bulunmaktadır. Irak Hükümetine her türlü bilgi ve ihtiyaç aktarıldı. Bu nedenle beklentimiz aylık maaşların sorunsuz ödenmesi, tartışma ve pazarlık konusu olmaması yönünde olmuştur. Maaş konusu daha önceki toplantılarda çözüldüğü için bu aydan itibaren maaş konusunun bir daha konuşulmamasını umuyoruz.”

K24