Kürdistan Parlamentosu seçimleri için merkezi bir komisyon kuruldu

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Kürdistan Parlamentosu seçimlerini yürütmek üzere merkezi bir komisyon oluşturdu.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri için merkezi bir komisyon kuruldu

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumane Gulayi, Yargıç Abbas Ferhan’ın başkanlığını yapacağı merkezi bir seçim komisyonu kurulduğunu söyledi.

Gulayi, komisyonda Kürdistan parlamento seçimleri konusunda deneyim sahibi bir dizi genel müdür, teknik, idari, hukuki ve mali çalışanın da yer alacağını belirtti.

Cumane Gulayi, “Komisyonun görevi Irak Yüksek Bağımsız Seçim Komiserliği Konseyinin aldığı kararları ve sistemleri uygulamak olacak. Kürdistan Parlamentosu seçimleri için teknik plan hazırlamak ve süreçle ilgili iş ve faaliyetleri yürütmek üzere kurulacak olan komisyon diğer idari yapılarının çalışmalarını takip etmekle görevli” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani, 3 Mart 2024'te Kürdistan Parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024'te yapılmasını belirleyen kararnameyi imzalamıştı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği, seçim tarihini onayladıktan sonra Kürdistan Bölgesi Seçim Komisyonu çalışmalarına öncülük edecek bir kaç komite kurulmasını kararlaştırmıştı. /Kaynak