Dersim | Vali Tekbıyıkoğlu’dan ‘PKK’ açıklaması

Dersim Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, ellerindeki istihbarat kayıtlara göre bölgede herhangi bir PKK’linin kalmadığını belirterek, “Tunceli ili, huzur ve sükun ortamı şuan itibariyle sağlanmıştır. Bizim bu pozisyonu, ortamı bu mutlu ortamı, bu huzurlu ortamı geriye düşürmemek elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi.

Dersim |  Vali Tekbıyıkoğlu’dan ‘PKK’ açıklaması

Vali Tekbıyıkoğlu, Valilik Toplantı Salonu'nda İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Duman'ın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda 1 Ocak 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında kentteki operasyonlar hakkında bilgi veren Tekbıyıkoğlu, yapılan çalışmalar sonucu il genelinde asayiş olaylarında  azalma yaşandığını söyledi.

Asayiş olayları

Vali Tekbıyıkoğlu, il genelinde 2023 yılının ilk iki ayında 268 asayiş olayı yaşanırken 2024 yılının ilk iki ayı içerisinde ise 210 asayiş olayı yaşandığını ve bu olayda yüzde 22'lik bir azalma yaşandığını belirtti.

Katalog suçlar olarak tabir edilen mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2023 yılının ilk iki ayında 29, 2024 yılının ilk iki ayı içerisinde toplamda 26 olay meydana geldiğini belirten Tekbıyıkoğlu, bu tür suçlarda da yüzde 10'luk bir azalma yaşandığını söyledi.

Tekbıyıkoğlu, ayrıca şu bilgileri verdi:

“Cinsel taciz, çocuğun cinsel istismarı, dokunulmazlığının ihlali kişiye hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kişilere hakaret, tehdit, kasten yaralama ve kasten öldürme bu verilerde de 2023 yılının ilk iki ayında 142 olay meydana gelmişken 2024 yılının aynı döneminde yüzde 25 azalışla 106  olay meydana gelmiştir.

Kasten öldürme olayı önemli bir olay. İlimizde bu olayın üç tane şüpheli yakalanmış bir tanesi yakalanma çalışmaları hali hazırda kolluk kuvvetlerimizce devam etmektedir.

Kaçak avcılara ceza

2023-2024 av döneminde av koruma ve kontrol faaliyetlerinde kara avcılığı kanunu kapsamında tam 107 kişiye 454 bin idari para cezası kestik. 1 milyon 605 bin 450 lira da tazminat bedeli cezası olmak üzere toplam 2 milyon 459 bin 481 lira ceza uyguladık. 

Uyuşturucu ile mücadele

Çağımızın çok büyük bir hastalığı var uyuşturucu. Uyuşturucu meselesinde toplum bütün katmanlarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Hiçbir sosyal statü tanımıyor. Bu konuyla ilgili Tunceli'de çok ciddi gayretli çabalarımız var. 2023'ün ilk iki ayında 4 uyuşturucu operasyonu düzenlenmiş, 8 şahıs yakalanmıştır. 2024 yılında ise aynı dönemde 24 uyuşturucu operasyonu düzenlenmiş 37 şahıs yakalanarak ilgili makamların teslim edilmiştir."

PKK’ye yönelik operasyonlar

Vali Tekbıyıkoğlu, bölgede PKK’ye yönelik askeri operasyonların bu kışın da devam ettiğini söyledi.

Tekbıyıkoğlu, “Operasyonlarda 2024 yılı içerisinde 45 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir” dedi.

Aldığıkları istihbari kayıtlara göre ilde “herhangi bir PKK’linin kalmadığını” dile getiren Tekbıyıkoğlu, “Tunceli ili, huzur ve sükun ortamı şuan itibariyle sağlanmıştır. Bizim bu pozisyonu, ortamı bu mutlu ortamı, bu huzurlu ortamı geriye düşürmemek elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Tunceli'nin kötü hatıralardan arınıp Anadolu'nun tam ortasında tam bir turizm şehri olması için emin adımlarla ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.