CHP lideri Özel'den Burcu Köksal adımı: Başkanlar kapıları herkese açacağına dair taahhütname imzalayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyon adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'ın DEM Partililere yönelik ayrımcı açıklamalarını telafi etmek amacıyla, başkan adaylarının taahhütname imzalayacağını duyurdu.

CHP lideri Özel'den Burcu Köksal adımı: Başkanlar kapıları herkese açacağına dair taahhütname imzalayacak

Kütahya'da seçim mitingi yapan Özel, "8 Mart'tan itibaren bütün belediye başkanlarımız bir taahhütname imzalayacak" dedi. Taahhütnamenin mal varlığının yanı sıra bir takım haklara dair olacağını anlatan Özel şöyle konuştu:

"Örneğin mal varlığını seçildiğinde belediyenin kapısına açacağım diye taahhütname imzalayacaklar. Ayrıca CHP'li belediyeler kadın hakları konusunda, kadınların eşit temsili konusunda, kadına karşı şiddette tavizsiz olma konusunda, kadınların belediyecilik hizmetlerinden yararlanırken, kreşler yaparak onları sosyal yaşamı katma konusunda, kadın istihdamını artırma konusunda taahhütte bulunacaklar, hayvan hakları konusunda taahhütte bulunacaklar. Ve dünden bugüne bir ihtiyaç daha ortaya çıktı; CHP'li belediyeler kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksınız belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyelerin kapılarını herkese tam olarak ardına kadar açacaklarına söz verecekler."

Ne olmuştu?

CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal, dün (6 Mart 2024) Özgür Özel'in de katıldığı mitingde, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partiye açık olacak" dedi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, "Sürçülisan etti" dedi ancak Köksal, eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'a "Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım" açıklamasında bulundu. Köksal'ın daha önce de benzeri açıklamalar yaptığı ortaya çıkarken, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu bugün, Köksal'a sert tepki göstererek, "Ya kendine iş bulacak ya başka parti bulacak" dedi.