Şengal Dağı’nda çatışma!

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Rojava sınırından sızmaya çalışan bir grupla çıkan çatışmada bir polis hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şengal Dağı’nda çatışma!

Irak ordusu bünyesindeki Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dün akşam saatlerinde Şengal Dağı'nın batı yakasındaki Dukci sınır bölgesinden Suriye tarafından Irak topraklarına geçmeye çalışan terörist bir grubun sızma girişimi engellendi” denildi.

Burada çıkan çatışmada  6’ıncı Federal Polis Tugay'a bağlı 3’üncü Bölük’te görevli bir memurun öldürüldüğü bilgisine yer verilen açıklamada, “terörist grup” diye adlandırılan grubun hangi örgüte ait olduğu açıklanmadı.

Ortak Operasyonlar Komutanlığı, yine aynı saatlerde Şengal sınırları içerisinde başka bir grubun Federal Polis güçlerine ateş açtığını ve yarım saat süren bir çatışma yaşandığını aktardı.  

Öte yandan Rûdaw Şengal muhabirine bilgi veren güvenlik kaynakları, dün akşam saat 12:00 sıralarında Umm Al-Dabyan köyü kırsalında Federal Polis ile silahlı bir grup arasında çatışma çıktığını doğruladı.