ABD Başkanı Biden, 2024 seçimleri için adaylık açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 yılında yapılacak Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayı planladığını söyledi.

ABD Başkanı Biden, 2024 seçimleri için adaylık açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 yılında yapılacak Başkanlık seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Biden, başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray'daki Paskalya Bayramı etkinliği öncesi konuşan Biden, "Yarışmayı planlıyorum... Ama henüz açıklamaya hazır değiliz" ifadelerini kullandı. 

'KAMALA HARRIS VE BIDEN BİRLİKTE YARIŞACAK'

Demokrat Parti'nin 2024'te Başkan aday adayı olmayı planladığını açıklayan Joe Biden, henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Biden ve yardımcısı Kamala Harris, daha önce yaptıkları açıklamalarda 'birlikte yarışacaklarını' söylemişti.

NBC'nin aktardığına göre, Beyaz Saray danışmalarının, Biden'ın yeniden seçilmesi için kampanya başlatmak üzere nihai kararlarını vermesi bekleniyor. Konuya aşina, ismi açıklanmayan bir kaynak, Joe Biden için, "Karar kısmı bitti, fakat halihazırda karar verilmiş olanı duyurmak yönündeki baskıya kızıyor" ifadelerini kullandı. 

ADAYLARI BELİRLEMEK İÇİN PARTİLER İÇİNDE SEÇİM YAPILACAK

Demokrat Parti'nin 2024 Başkanlık seçiminde yarışacak adayının belirlenmesi için önce parti içinde bir seçim yapılacak. Adayın benzer şekilde belirleneceği Cumhuriyetçi Parti'de eski Başkan Donald Trump da aday adaylığını açıkladı. Trump'ın en yakın rakibinin henüz adaylığını resmi olarak açıklamamış olan Florida Valisi Ron DeSantis olması bekleniyor.