ABD: Esad ve destekçileri Rusya ile İran, çocuk ölümlerinden sorumludur

ABD: Esad ve destekçileri Rusya ile İran, çocuk ölümlerinden sorumludur

ABD'nin BM Güvenlik Konseyi Temsilcisi Kelly Craft, Beşar Esad ve müttefikleri olan Rusya ve İran’ın Suriye’deki sivil ve çocuk ölümlerinden sorumlu olduğunu söyledi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, dün gece yaptığı açıklamada, Suriye rejimi, Rusya ve İran'ın sivil ve çocukların öldürülmesinden doğrudan sorumlu olduklarını belirtti.

Çok sayıda çocuğun Suriye’de kullanılan varil bombalarıyla öldürüldüğünü belirten Kelly Craft, herkesin uluslararası hukuka uyması gerektiğini vurguladı.

ABD’nin sivilleri ve çocukları terör saldırısına karşı korumak için çalışmalar yaptığını ifade eden Craft, BM’nin sivillerin korunması için kurulmuş bir kurum olduğunu söyledi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi ayrıca, “Silahlı çatışmalarda sivillerin korunması bir kamu görevidir. Washington yönetimi de BM Genel Sekreteri'nin küresel ateşkes çağrısını destekliyor. Sağlık ekiplerinin yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı başarılı olmaları için böyle bir destek gereklidir” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 4 Mart'ta coronavirüs karşısında dünyanın her yerinde ateşkes ilan edilmesi için çağrıda bulunmuştu.