ABD: IŞİD lideri Usame El Muhacir Suriye'de öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), “Suriye'nin kuzeyine” düzenlenen operasyonda IŞİD lideri Usame el Muhacir'in öldürüldüğünü açıkladı.

ABD: IŞİD lideri Usame El Muhacir Suriye'de öldürüldü

CENTCOM’dan yaplan açıklamada, Usame el-Muhacir adlı IŞİD liderinin Suriye'nin doğusunda, 7 Temmuz'da düzenlenen saldırıyla öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, saldırının IŞİD'in terör saldırılarını planlama ve gerçekleştirme kabiliyetini bitireceği ve ayrıca ABD’nin örgütü tamamen bitirmek için Irak ve Suriye'deki müşterek kuvvetleriyle birlikte operasyonlarına devam edeceği belirtildi.

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "IŞİD’in bölge genelinde yenilgiye uğratılması konusunda kararlı olduğumuzu açıkça ifade ettik. IŞİD sadece bölge için değil, bölgenin çok ötesinde bir tehdit oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

ABD ordusu, Cuma günkü saldırının önceki gün Rus askeri uçakları tarafından iki kez taciz edilen insansız hava aracı MQ-9 tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

CENTCOM, diğer koalisyon güçleriyle birlikte Haziran ayında Irak ve Suriye'de 37 operasyon düzenlediklerini, 13 IŞİD’li ve liderini öldürdüklerini, 21 kişiyi de tutukladıklarını açıklamıştı.

Açıklamada operasyonların 30'unun Irak'ta, diğer 7’sinin de Suriye'de gerçekleştirildiği, Irak'ta 12, Suriye'de ise 1 IŞİD’linin öldürüldüğü aktarılmıştı.