ABD saldırısında Kasım Süleymani'ye yakın isim Suriye'de öldürüldü

ABD'nin Suriye’deki saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızlarına bağlı "Fatimiyyun Tugayı" keskin nişancı birlik komutanı Ali Hüseyni, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

ABD saldırısında Kasım Süleymani'ye yakın isim Suriye'de öldürüldü

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Hüseyni’nin Tahran'a bağlı Nesimşehr kentindeki cenaze törenine devlet yetkilileri ile Devrim Muhafızları Ordusu ve milis gücü (Besiç) komutanları katıldı.

Hüseyni’nin Suriye'de 10 yıldan fazla görev yaptığı belirtiliyor. 2020'de Bağdat'ta ABD suikastinde öldürülen Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'ye yakınlığı ile tanınan Hüseyni'nin ölüm haberi geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden yayılmıştı. Ancak İran tarafından doğrulanmamıştı. 

İran'a göç etmiş Afganlılardan kurulan "Fatimiyyun Tugayı" ve Pakistanlı milislerin oluşturduğu "Zeynebiyyun Tugayı" gibi gruplar, Suriye'de rejime destek veren Devrim Muhafızları tarafından en ön safta kullanılan milis güçler olarak biliniyor.

ABD'ye ait Ürdün Suriye sınırında bulunan 350 askerinin bulunduğu Kule 22 adlı üsse, 28 Ocak'ta düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

ABD yönetimi, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutarak, 2 Şubat’tan itibaren Suriye ve Irak’ta 85’ten fazla hedefe hava saldırısı düzenleyerek karşılık vermişti.

İran Devrim Muhafızları’nın resmi ajansı Tesnim, geçtiğimiz gün de  Fatimiyyun Tugayı’nın “en deneyimli savaşçısı” olarak nitelediği Seyit Hamza Allavi’nin 3 Şubat tarihinde Suriye’nin Deyrezor vilayetinde öldürüldüğünü duyurmuştu.