Mesrur Barzani ile görüşen Yaşar Güler: Erbil saldırısının hiçbir haklı gerekçesi yok

Başbakan Mesrur Barzani ve Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'taki genel durum ve ikili ilişkileri değerlendirdi. Güler, İran’ın Erbil’e yönelik saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, “Saldırının hiç bir haklı gerekçesi yok” dedi.

Mesrur Barzani ile görüşen Yaşar Güler: Erbil saldırısının hiçbir haklı gerekçesi yok

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’de bulunan Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak'taki genel durum ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgenin güvenliği ile istikrarı için koordinasyon ve ortak iş birliğinin sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

İran’ın Erbil’e yönelik saldırısında hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Güler, saldırının hiç bir haklı gerekçesi olmadığını söyledi.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin iyi komşuluk ve ortak çıkarlara dayalı ikili ilişkileri geliştirme konusundaki arzusunu yineledi.

Kürdistan Bölgesi'nin bölgede her zaman güvenlik ve istikrar unsuru olmaya devam edeceğini kaydeden Barzani, komşularına tehdit oluşturmasına izin vermeyeceğini dile getirdi.

Görüşmede Şengal Anlaşmasının uygulanmasının önemi, bölgedeki durumun normalleşmesi ve göçmenlerin yerlerine geri dönmesi gibi konular da ele alındı.

MSB'den açıklama

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Erbil'de görüşmelere devam ediyor. Bakan Yaşar Güler, IKBY Bölge Başkanı Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi."

Bugün ilk olarak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani tarafından kabul edilen Yaşar Güler ve beraberindeki heyet, Erbil ziyareti kapsamında ayrıca Başkan Mesud Barzani ile bir araya gelecek.

Bağdat’taki temaslarının ardından dün Erbil’e gelen Yaşar Güler’i Erbil Uluslararası Havalimanında Peşmerge Bakanı Şorış İsmail karşılamıştı.