ABD'de 68 ülkenin katılacagı IŞİD Karşıtı Küresel KoalisyonToplantısına Kürdistan'da davet edildi

IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon'a üye 68 ülkenin dışişleri bakanları, 22 Mart'ta ABD'nin Washington kentinde toplanıyor. Toplantıya ilk kez Kürdistan Bölgesi'nden de bir heyet katılacak.

ABD'de 68 ülkenin katılacagı IŞİD Karşıtı Küresel KoalisyonToplantısına Kürdistan'da davet edildi

IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon'a üye 68 ülkenin dışişleri bakanlarının, ABD'nin Washington kentinde 22 Mart'ta toplanacağı bildirildi. Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı'nın başkanlık edeceği öğrenildi.

BasNews'in internet sitesinde yer alan haberde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Temsilcisi Felah Mistefa'ın, IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon görüşmelerine Kürdistan Bölgesi'nden ilk kez bir heyetin katılacağını belirtti.

Haberde Felah Mistefa, 'Kürdistan Bölgesi geçtiğimiz yıl IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon'a üye ülkelerin düzenlediği toplantıya davet edilmemişti. Bu konuda Kürdistan Bölgesi Yönetimi olarak bazı açıklamalarımız olmuştu. Kürdistan Bölgesi Yönetimi ilk kez, IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon'a üye ülkelerin düzenleyeceği toplantıya resmi olarak katılıyor'' dediği ifade ediliyor.

Toplantıya katılacak Kürdistan heyetine Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Husên'in başkanlık edeceğini belirten Felah Mistefa, Kürdistan heyetinin, IŞİD savaşı ve sonrası bölgedeki durumu değerlendiren bir sunum yapacağını da ifade etti.