Suriye,de Kürtlere Rakka karşılığında siyasi destek vaat edildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Kürt grupların Rakka operasyonuna katılmasının, bu gruplara Suriye'de çözümün ardından siyasi destek vaat edildiği anlamına geldiğini öne sürdü.

Suriye,de Kürtlere Rakka karşılığında siyasi destek vaat edildi

İzvestiya gazetesine konuşan kaynak, YPG'nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) ABD öncülüğündeki koalisyonla beraber Rakka operasyonuna katılacak olmasını yorumladı.

'Kürtlerin Rakka'ya ihtiyacı yok'

Rus Dışişleri'nden kaynak, şunları kaydetti: "Kürtlerin Rakka'ya çekilmesi ve kontrol ettikleri toprakların Kürdistan sınırları dışına genişlemesi, dış nüfuzun bir kanıtıdır. Zira, Kürtlerin Rakka'yı almak gibi bir ihtiyacı yok. Onları her şeyden önce Kürdistan sınırları içindeki topraklar ilgilendiriyor. Dolayısıyla yaşanan gelişme, Kürtlere Suriye'nin geleceğinde garanti verildiğini kanıtlıyor."

'Kürtlere destek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit edebilir'

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkileri Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Klimov'a göre ise, ABD'nin Kürtlere verdiği destek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit edebilir.

ABD'nin 'Kürt kartını etkili biçimde oynadığını' ifade eden Klimov, "Washington, bölgedeki pozisyonunu aktif olarak güçlendiriyor. Bu durumda, Suriye'nin bölünmesi konusu gündeme geliyor. Zira, tek bir etnik gruba odaklanmak, negatif sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.