ABD’den Peşmergeye yönelik saldırılara ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mahmur’da 10 Peşmerge ve 3 sivilin şehit düştüğü IŞİD saldırısından kaygı duyduklarını açıkladı.

ABD’den Peşmergeye yönelik saldırılara ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, terör örgütü IŞİD’in önceki gece Mahmur sınırındaki Xidirce köyünde Peşmerge ve vatandaşlara yönelik saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "ABD, dün Mahmur ilçesinde 10 Peşmerge ve 3 sivilin hayatını kaybettiği saldırı da dahil olmak üzere, Irak genelinde IŞİD saldırılarının tırmanmasından derin endişe duyuyor. Bu saldırılarda ölen ve yaralananların ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Blinken, IŞİD'i kalıcı bir şekilde yenme çabaları kapsamında Peşmerge ve Irak güvenlik güçlerine desteğin sürdüreceğini kaydetti.

IŞİD saldırılarını arttırdı

IŞİD mensupları önceki gece Karacuğ Dağı bölgesinde Xidircice köyüne saldırdı. Saldırıda 10 Peşmerge ve kardeş olan 3 sivil şehit düştü, 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralandı.

Örgüt, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 Peşmerge şehit olmuş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.