ABD’den Rojava’ya 4 milyon dolarlık yardım

ABD, vaka sayılarının artması üzerine koronavirüs salgınına karşı mücadele etmesi için Rojava’ya 4 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı.

ABD’den Rojava’ya 4 milyon dolarlık yardım

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından sağlanacak yardımın koronavirüs salgının acil ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında verileceği duyuruldu.

ABD'nin Suriye Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bölgede tıbbi malzemelerin temin edilmesi, sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve sağlık çalışanlarının eğitimlerinin geliştirilmesi için söz konusu yardımın verildiğini belirtti.

Son dönemlerde koronavirüs vakalarının tekrar artış gösterdiği Rojava’da, yetkililer bazı şehirlerde geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren bir haftalık sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Rojava Sağlık Komitesi, bugün yayınladığı verilerde koronavirüs nedeniyle Kamişlo’dan 2, Heseke ve Amude’den birer kişi olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 340 yeni vakanın olduğunu duyurdu. Bu sayıyla beraber toplam vaka sayısı 27 bin 17’ye, vefat sayısı ise 903’e yükseldi.