ABD'den,Türkiye'nin Afrin'e müdahalesine açıklama

ABD'den,Türkiye'nin Afrin'e müdahalesine açıklama

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Ablay Ryan Dillon, PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) Rakka operasyonundan alıkoyacak her müdahaleden kaygı duyduklarını söyledi.

Albay Dillon, video konferans yöntemiyle bağlandığı ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) Irak ve Suriye’ DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin, Kürt güçlerinin Afrin'deki mevzilerini top atışına tutmasıyla ilgili bir soru üzerine Albay Dillon, Rakka’da DEAŞ'a karşı verdikleri mücadelede dikkatlerinin dağılmasını istemediklerini söyledi.

Rakka’dan dikkatleri çevirecek  her şeyden kaygılıyız

ABD’nin Afrin'de Türkiye destekli cihatçı ÖSO grupları ile  YPG arasındaki çatışmalardan kaygı duyup duymadığını sorusuna şu cevabı verdi:

“Şu anda odaklandığımız yer olan Rakka’dan dikkatleri çevirecek veya caydıracak her şeyden kaygılıyız. Dolayısıyla eğer Rakka savaşında olan SDG odağını başka bir yere çevirirse, bu onların DEAŞ ile savaşmadığını gösterir. Bu durumun ortaya çıkmasından kaygılıyız. Bunun nereden geldiği ve kimin sebep olduğu önemli değil.”