AB'den Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin açıklama: Bir an önce göreve başlamalı

AB'nin Irak'ta Güvenlik Sektörü Reformunu Destekleme Danışma Misyonu (EUAM) seçimleri memnuniyetle karşıladı ve tüm siyasi partileri Kürdistan Bölgesi'nin çıkarları temelinde yeni bir hükümet kurmaya çağırdı.

AB'den Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin açıklama: Bir an önce göreve başlamalı

EUAM'dan yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği, iki yıldan fazla bir süredir ertelenen 20 Ekim 2024'teki parlamento seçimlerini memnuniyetle karşılıyor. Seçimler vatandaşların siyasi iradelerini ortaya koymalarının anahtarıdır." denildi.

AB'nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin iyi düzeyde olduğuna işaret edilen açıklamada, Kürdistan Parlamentosunun çalışmalarına en kısa zamanda başlaması çağrısında bulunuldu.

EUAM, ayrıca tüm siyasi partileri Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın çıkarları, birliği ve istikrarı doğrultusunda yeni bir hükümet kurmaya çağırdı.

Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimleri kapsamında 20 Ekim 2024 Pazar günü saat 7.00’de Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe seçim bölgelerinde başlayan genel oylama süreci, saat 18.00’de süreçte kullanılan cihazların otomatik olarak durmasının ardından sona erdi.