ABD:IŞİD'i ait oldukları tarihin küllerine gömeceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "ABD, IŞİD'i ezecek. Özellikle IŞİD ve sözde halifeliklerini. Onları ait oldukları tarihin küllerine gömeceğiz" dedi.

ABD:IŞİD'i ait oldukları tarihin küllerine gömeceğiz

Münih'teki Uluslararası Güvenlik Konferansı'na katılan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence IŞİD'i tarihin küllerine gömeceğiz dedi.

ABD Başkan Yardımcısı "Sanıyorum terör örgütlerinin içlerindeki en kötüsü IŞİD. Ortadoğu'da Ortaçağdan beri görülmeyen bir vahşilik. ABD bu düşmanı ezmek için bıkmadan çalışmaya devam edecek. Özellikle IŞİD ve sözde halifeliklerini. Onları ait oldukları tarihin küllerine gömeceğiz" ifadesini kullandı.

Rusya'ya uyarılar

Pence'in açıklamalarından Rusya da payını aldı. ABD Başkan Yardımcısı, Ukrayna krizinde Moskova'nın mutlaka Minsk barış anlaşmasına uyması gerektiğinin altını çizdi:

"Ukrayna ile ilgili olarak Rusya'yı sorumlu tutmalıyız. Minsk Antlaşması'nın şartlarını yerine getirmelerini talep etmeliyiz. ( Rusya ile) Ortak bir zemin sağlama arayışımıza rağmen, bildiğiniz üzere ABD Başkanı Trump bunun sağlanabileceğine inanıyor, ABD, Rusya'yı sorumlu tutmaya devam edecektir."