ABD’li sözcüsü Dillon: 17 bin peşmergeyi eğittik

ABD’li sözcüsü Dillon: 17 bin peşmergeyi eğittik

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, IŞİD’le savaşta 17 bin peşmergenin eğitildiğini söyledi.

Rûdaw TV’ye yaptığı  açıklamada Ryan Dillon, “IŞİD’le savaşta Peşmerge Güçleri ile daima işbirliği içinde olduk. Savaşın başından beri peşmergeyi destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

ABD medyasında, Amerikalı güçlerin Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da askeri karargahlar kurmaya devam edeceği yazılıyor.

Konuya ilişkin konuşan Ryan Dillon, şunları söyledi:

"Karargahlar IŞİD’i yok etmek için kuruldu"

“Bu haberleri doğrulayamam ancak Irak ve Suriye’de bulunan karargahlarımızın özel bir nedeni var. Karargahlar IŞİD’i yok etmek için kuruldu. Karargahların çoğu savaşta aktif rol aldı. IŞİD’le mücadelede şu ana kadar 17 bin peşmergeyi eğittik.

Felluce, Ramadi ve Musul’da önemli görevler üstlendik. Örneğin bu karargahlarda Irak güçlerine yardım ederek, bölgede ilerlemelerini sağladık. Bu konudaki çalışmalarımız da devam edecek.”

“Irak güçlerinin bilgisi dışında operasyon yapmadık”

Kerkük sınırına yakın Hemrin bölgesinde IŞİD’in varlığının gündeme gelmesine ilişkin ise Ryan Dillon, “Koalisyon olarak söz konusu bölgelere dikkat çekmedik. Çünkü güçlerimiz şimdiye kadar Demokrat Suriye Güçleri (DSG) ile Rakka operasyonuna yönelmiş durumda. Şimdiye kadar Rakka’nın yüzde 50’sinde kotrol sağlandı” diye konuştu.

IŞİD’den kurtarılan bölgelerde, hızla patlayıcıların temizlendiğini ifade eden ABD’li sözcü, “Rakka savaşı şiddetlendi. DSG bölgede ilerlemeyi sürdürüyor. Bölge halkını eğitmeye devam ediyoruz” dedi.

Ryan Dillon, IŞİD mevzilerini hedef alan tüm operasyonlarda Irak güçleriyle işbirliği yaptıklarını dile getirerek, “Irak güçlerinin bilgisi dışında operasyon yapmadık” ifadelerini kullandı.