Abdulkadir Selvi: Öcalan'a görüş izni verilecek

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi 23 yıldır İmralı Cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a görüş izni verileceğini yazdı.

Abdulkadir Selvi: Öcalan'a görüş izni verilecek

Öcalan 2 yıldır avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmüyor. En son geçtiğimiz günlerde HDP, Öcalan ile  görüşme sağlanması için Gemlik’e yürüyüş başlatmak istemiş ancak polis tarafından engellenmişti.

Bugünkü köşe yazısında Öcalan üzerindeki görüş yasağına yer veren Abdulkadir Selvi, kulislerden edindiği bilgilere göre yakında Öcalan'ın bir aile bireyiyle görüşmesine izin verileceğini söyledi.

“Bu isim kardeşi Mehmet Öcalan da olabilir, halen HDP Şanlıurfa Milletvekili olan Ömer Öcalan da İmralı’ya gidebilir” diyen Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?

Öcalan’la görüşme konusunu yazınca hemen AK Parti yeni bir çözüm süreci mi başlatıyor şeklinde tartışmalar başlatılabilir. Ama peşin olarak söyleyeyim ki öyle bir çalışma da yok, ben de öyle bir izlenim edinmedim. Yeni bir çözüm süreci başlatılıyor şeklindeki tartışmalar maksadını aşan tartışmalar olur. Zaten Öcalan, Kürt sorunu diye yazarken en çok endişe ettiğim nokta bu oluyor. Hemen birileri alıyor, iktidar yeniden çözüm süreci başlatıyor diye başka bir yerlere taşıyor. Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla PKK-HDP’nin yarattığı gerginliğe son vermek için ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceği söyleniyor.”