AFP: Hayalet Bağdadi bir mağarada saklanıyor

Bir muammaya dönüşen ve bugüne kadar bazı resimleriyle tüm dünyanın hakkında bilgi sahibi olabildiği IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi ile ilgili son iddianın kaynağı Fransa'nın önde gelen yayın kuruluşu AFP oldu. AFP, Bağdadi'nin Suriye'nin sahra bölgesindeki bir mağarada saklandığını iddia etti.

AFP: Hayalet Bağdadi bir mağarada saklanıyor

Bir muammaya dönüşen ve bugüne kadar bazı resimleriyle tüm dünyanın hakkında bilgi sahibi olabildiği IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi ile ilgili son iddianın kaynağı Fransa'nın önde gelen yayın kuruluşu AFP oldu. AFP, Bağdadi'nin Suriye'nin sahra bölgesindeki bir mağarada saklandığını iddia etti.

IŞİD lideri Bağdadi'nin Suriye'nin sahra bölgesinde (geniş çöllerden oluşan güneydoğu bölgesi) bir mağarada saklandığı iddia edildi.

AFP’nin haberine göre, bir zamanlar Suriye’nin geniş topraklarında 7 milyon insanın kaderini ve Irak topraklarının neredeyse üçte birini kontrolü eden Bağdadi, şimdi "liderlerinin nerede olduğunu bilmeyen dağınık savaşçıları" yönetiyor.

ABD "başına ödül" koydu

ABD, 47 yaşındaki Bağdadi’nin bulunmasına yardım eden kişiye 25 milyon dolar ödül vaat ediyor.

AFP, destekçileri tarafından “hayalet” lakabı verilen Bağdadi’nin, geçmişte birkaç hava saldırısından kurtulduğuna, en az bir kez vurulduğuna ve şeker hastası olduğuna dikkati çekti.