Ahmet Türk aday adaylığından çekildi!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, yaptığı açıklamayla aday adaylığı başvurusunu çektiğini duyurdu.

Ahmet Türk aday adaylığından çekildi!

Kürt siyasetinin önemli figürü Ahmet Türk, Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini bildirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), dün 10 il ve bağlı birçok ilçede belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini belirlemek için halk oylaması gerçekleştirdi.

 Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, daha önce yaptığı açıklamada birinci turda seçilememesi halinde aday adaylığından çekileceğini belirtmişti.

Türk, dün yapılan seçimlerde sandıktan birinci çıksa da yüzde 50+1 barajını geçemedi.

Aday adaylığından çekildiğini açıklayan Türk, MA’ya yaptığı açıklamada, “Daha önce yüzde 50’yi aşmamam durumunda çekileceğimi açıklamıştım. Halkın sahiplenmesinden dolayı halka teşekkür ediyorum. Aktif siyasetten çekiliyorum. Kürt halkının mücadelesini farklı platformlarda sürdüreceğim” dedi.

2016’da ve 2019’da görevden alındı

2009'da DTP Eş Genel Başanı iken bir kez daha vekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyasetten men edildi.

Ahmet Türk, 2014 ve 2019'da Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildi.

İlk dönemi 2016 yılında çıkarılan KHK ile görevden alınmasıyla ve tutuklanmasıyla sonuçlandı. 3 aya yakın bir süre tutuklu kalan Türk, sağlık sebepleri nedeniyle tahliye edildi.

Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için yürütülen kampanyaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Türk 74 yaşında, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut göz önünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı" sözleriyle destek vermişti.

2019'da ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün mazbata almasına itiraz edilmiş ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) deneyimli siyasetçinin lehine karar vererek Türk'ün başkanlığını onaylamıştı. Ahmet Türk'ün 2. dönem Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı gene görevden alınmasıyla sonuçlandı ve yaklaşık 5 ay sürdü.