AKP yönetiminden bakanlara ‘sus’ uyarısı

AKP yönetiminden bakanlara ‘sus’ uyarısı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle hükümetin Meclis’e yasa teklifi sunması kaldırılırken, bakanların henüz Meclis’e sunulmamış ve hazırlık aşamasında olan yasa tasarıları hakkında konuşması AKP yönetiminde rahatsızlık yarattı. 

Cumhuriyet’in haberine göre bakanlara ilişkin en büyük rahatsızlık İstanbul Boğazı’ndaki yetkilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınmasına yönelik yapılan çalışmanın ardından yaşandı. Kamuoyunda büyük tepki çeken ve tartışılan konunun ardından bakanlar, henüz partide müzakere edilmemiş yasal düzenlemelerle ilgili değerlendirme yapmamaları yönünde uyarıldı.

Buna göre bakanların kabine toplantılarında görüşülmeyen ve AKP Grubu’nun Meclis’te kendi içinde oluşturduğu komisyonda üzerinde çalışma yapılmayan yasa değişiklikleriyle ilgili açıklama yapmamaları isteniyor.

Bakanların yaptığı açıklamaların muhalefet tarafından kullanıldığını belirten AKP yönetimi, gereksiz tartışmaların çıktığını söylüyor.

AKP yönetimi, bu tartışmalar üzerine de “Meclis etkisizleştirildi. Yasa teklifleri bakanlıklarda hazırlanıyor, milletvekilleri altına imza atıyor” eleştirilerinin gündeme geldiğini söylüyor.