Kürt İslami parti İstanbul’daki foruma katıldı: Amacımız Kürt meselesini tanıtmaktır

İstanbul’da İslami partilerin yer aldığı foruma katılan Irak Parlamentosu Kürt milletvekili Musenna Emin, "Burada bulunmamızın amacı Kürt meselesini tanıtmaktır" dedi.

Kürt İslami parti İstanbul’daki foruma katıldı: Amacımız Kürt meselesini tanıtmaktır

İstanbul’da 26 ülkeden İslami partilerin katıldığı Adalet ve Demokrasi Forumu düzenleniyor. Foruma Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin’in yanı sıra Kürt milletvekilleri de katılıyor.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Yekgırtu Milletvekili Musenna Emin, foruma kendi ülkelerinde yasal ve demokratik çalışma yürüten siyasi partilerin katıldığını ve bu toplantıda bir dizi konuyu görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Forum bir konsey tarafından yönetildiğini belirten Emin, “Bu toplantıda ilişkilerimizi pekiştirme, birbirimizin tecrübelerinden yararlanma konularında görüş alışverişinde bulunuyoruz. Yine parlamento çalışmaları, kadınlar, gençler, medya, seçim gibi konularda birbirimize destek vermek, dünyaya da güzel bir fotoğraf sunmak, toplumsal barış ve istikrardan yana olduğumuzu, demokrasi ve adalete karşı her türlü ihlalin karşısında olduğumuz mesajını vermek istiyoruz” dedi.

İslam dünyasında bugün bir dizi sorun olduğunu ve ayrıca doğal afetler yaşandığını dile getiren Emin, bu konularda da işbirliği ve dayanışmaya odaklandıklarını söyledi.

Bunun gibi forumlarda Kürt meselesini gündeme getirdiklerini dile getiren Musenna Emin, “Bağımsızlık referandumunun ardından biz ayrıca Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkı üzerine bir konferans düzenledik. Burada bu forumu yürüten konseyin bir üyesiyim ve Irak milletvekili sıfatıyla değil, Kürt bir milletvekili olarak katılıyorum. Biz parti olarak Kürdistan Bölgesi’nin bir partisi olarak yer alıyoruz. İslam dünyasının önemli bir bölümünü teşkil eden Kürt milletinin temsilcileriyiz. Kimse burada ulus olarak Kürtleri inkar etmiyor. Foruma Endonezya’dan tutun Mısır’a, Cezayir'den Fas’a çok sayıda ülkeden temsilciler katılıyor. Biz milletimizin sesinin bu tür forum ve toplantılarda olmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Musanna Emin, “Biz bunu hem demokrasinin bir gereği ve hem de Kürt olarak önemli buluyoruz” diye ekledi.