Sakarya’da ‘HDP ve Millet İttifakı giremez’ afişi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir mahalle girişine asılan afişte Millet İttifakı’nda yer alan partilerle HDP’nin ilçeye giremeyeceği yazıldı.

Sakarya’da ‘HDP ve Millet İttifakı giremez’ afişi

Mahalleli tarafından asıldığı iddia edilen afişte, "1982 Anayasası'na 'Hayır' oyu veren demokrasi olan Topağaç Mahallemize, Hurdacı, HDP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti giremez” ifadeleri yer aldı.

Akyazı Topağaç Mahallesi Muhtarı İsmail Başer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda afişe sahip çıkarak, “Mahallem halkıyla gurur duyuyorum" dedi.

DEVA Partisi Akyazı İlçe Başkanı Erkan Çoruhlu da sosyal medya hesabından, afişin suç kapsamına girdiğini ifade ederek, "Bu tabela Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı asılmıştır. Bu tabela ülkemizin başka bir yerinde asılsa bölücülük anlamını taşır dolayısıyla bu tabela bölücü PKK ile aynı hedefe hizmet eder. Bu tabela ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırıdır. Bu tabela demokrasiye hukuk devletine aykırı 12 Eylül darbesiyle aynı anlamı taşır. Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir, gerisi hikayedir” dedi.

6 siyasi partinin Akyazı ilçe başkanları da açıklama yaptıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.