Biden'ın mektubuna Ankara’dan sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Biden'ın Türkiye mektubuna sert tepki göstererek, “Bu mektup, ABD kanunlarına göre suç. ABD Türkiye'yi suçlamak yerine kendi yanlış politikalarından vazgeçsin” dedi.

Biden'ın mektubuna Ankara’dan sert tepki

Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye kararnamesini uzatması ve Biden'ın Türkiye açıklamalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

"Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. Bu cümleleri ABD yönetimi daha önce de kulandı. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor. PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar.

Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da IŞİD ile mücadele olmadığını biliyoruz. IŞİD ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz.

ABD Türkiye'yi suçlamak yerine kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın.

Kıta sahanlığımızı ihlal etmek isteyen her girişime karşı tedbirlerimizi alıyoruz. En son Yunanistan 1 km bizim kıta sahamıza girmiş. Biz gerekli NAVTEX'i  yayınladık ve gerekli uyarıları yaptık. Buradan engellenince bu sefer Kıbrıs tarafından tekrar girmek istediler aynı muamele ile orada da karşılaştılar.

Türkiye'yi sürekli uluslararası camiaya şikayet ediyorlar bunun ne faydası var bilmiyorum belki iç siyasette işlerine yarıyordur.”