Meclis Kürdistan ifadesini 'kaba ve yaralayıcı' buldu!

TBMM Başkanlığı, Kurdistan’daki zorla kaybetmelere dair Yeşil Sol Parti’nin araştırma önergesinde yer alan Kurdistan ifadesini “kaba ve yaralayıcı” bularak geri iade etti

Meclis Kürdistan ifadesini 'kaba ve yaralayıcı' buldu!

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren’in 21 Eylül’de Meclis Başkanlığı’na zorla kaybetmelere ilişkin verdiği soru önergesi “kaba ve yaralayıcı” bulundu.

Eren’in verdiği önergede “Herkesin Zorla Kayıp Edilmeye Karşı Korunmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme” dikkat çekildi ve taraf olması için gerekli çalışmalarının yapılması talep edildi. Bunun yanı sıra Türk Ceza Kanunu’na (TCK) zorla kaybetme suçunun insanlığa karşı suç kapsamında zaman aşımına uğratılmayacak şekilde düzenlenmesi ve 1995’ten beri Galatasaray Meydanı’nda gözaltına alınıp “güvenlik” güçleri tarafından kaybedilenlerin faillerin bulunması ve yargılanması için hakikat ve araştırma komisyonunun kurulması talep edildi. Önergede, 1990’dan beri Kurdistan’da güvenlik güçleri tarafından binlerce kişinin de öldürüldüğü ve kaybedildiği ifade edildi.

Önergeye yanıt veren Meclis Başkanlığı, Kurdistan ifadesini “kaba ve yaralayıcı” buldu. Meclis, söz konusu Kurdistan ifadesinin çıkarılması halinde önergenin işleme konulabileceğini kaydetti.

MA