Almanya: Ankara'nın yeni bir casusluk faaliyeti daha

Almanya: Ankara'nın yeni bir casusluk faaliyeti daha

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı imamların casusluk faaliyetlerine ilişkin tartışma ve soruşturma devam ederken, Almanya yeni bir casusluk faaliyetiyle sarsılmaya başladı.

Kuzey Ren Westfalya Eyaleti'nde Türk Konsolosluğu Eğitim Ateşesi'nden Erdoğan'ı eleştiren öğretmenleri ihbar edin çağrısı.

Eski öğretmen ve Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) üyesi Süleyman Ateş yapılan casusluk faaliyetini, kamuoyuna yaptığı bir açıklamayla ortaya çıkardı.

Ateş, Eğitim Ateşesi çalışanları düzenli olarak Köln, Düsseldorf, Essen ve Münster kentlerinde veli ve öğrencilere yönelik toplantı yaptıkları ve bu toplantılarda Erdoğan'ı eleştiren ve Ermeni soykırımı propagandası yapan öğretmelerin konsolosluğa ihbar edilmesi çağrısının yapıldığını söyledi.

Süleyman Ateş, Ankara'nın yurtdışında yaşayan vatandaşları casusluğa zorladığı ve bununla insanları korkutup susturmak istediğini açıkladı.

Eğitim ve Bilim Sendikası NRW başkan yardımcısı Sebastian Krebs ve Yeşiller Partisi NRW Eyalet Yüksek Okul Sekreteri Ludwig Hecke konuyla ilgili birer açıklama yaptı.

Açıklamada, casusluk faaliyetinin kabul edilecek bir şey olmadığı ve TC Başkonsolosluğu'ndan konuyla ilgili bir açıklama bekledikleri vurgulandı.