Almanya siber ordu kurdu

Son yıllarda siber saldırıların hedefi haline gelen Almanya, sanal savaşlara karşı Ulusal Siber Savunma Merkezi bünyesinde bir siber ordusu kurdu.

Almanya siber ordu kurdu

Almanya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, sanal savaşlara karşı ordu içerisinde ayrı bir siber birim kurulduğunu açıkladı. Bugün Almanya'nın eski başkenti Bonn'da resmi kuruluş töreninde konuşan Leyen, söz konusu yeni birimin kara, hava ve deniz kuvvetleri gibi birimlerle aynı seviyede olacağı ifade etti. Bakan, birim bünyesinde ilk etapta 260 bilgisayar uzmanının görev alacağını, 1 Temmuz sonrasında ise 13 bin 500 kişilik sivil ve askeri personelin görev yapacağını belirtti.

Ulusal Siber Savunma Merkezi adı altında çalışacak siber ordunun 2021 yılına dek toplam 15 bin kişilik personele ulaşması bekleniyor. Siber güvenlik stratejilerinin klasik ordu birimleri kadar önem kazandığını vurgulayan Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, merkezi komutanlığı Bonn'da bulunacak sanal birime bilimsel destek amacıyla, Alman silahlı kuvvetlerine bağlı Münih'teki askeri üniversitede de siber konularda bir araştırma merkezi kurulacağını bildirdi.

Söz konusu birim, gerektiğinde başka ülkelerin sistemlerine girecek, sabotaj ve siber saldırılar düzenleyecek.

Süddeutsche Zeitung Federal Savunma Bakanlığı'n siber ordu kurmak için vermiş olduğu başvuru ilanlarına beklenenin altında ilginin olduğunu yazdı.

Gazete geçtiği haberde, Federal Savunma Bakanlığı'nın adaylara ödemeyi düşündüğü aylık maaşın düşük olduğu ve özel sektörde kazançların çok daha yüksek olduğundan dolayı yeterli başvuruların olmadığını iddia etti.