Almanya’da Ezidi kızları ‘köleleştiren’ Iraklı iki IŞİD’li tutuklandı

Almanya’nın Regensburg ve Roth bölgesinde “Twana” ve “Asya” isimli iki Iraklı IŞİD üyesi tutuklandı. Federal savcılar, Iraklı çiftin iki Ezidi kızını köleleştirdiğini açıkladı.

Almanya’da Ezidi kızları ‘köleleştiren’ Iraklı iki IŞİD’li tutuklandı

Alman Karlsruhe Federal Savcılığı, Bavyera eyaletinde Irak vatandaşları iki şüphelinin Regensburg ve Roth bölgesi Federal Kriminal Polis Bürosu tarafından tutuklandığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre isimleri “Twana H.S.” ve “Asya R.A” olan çift, soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları ve yabancı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Çiftin Ekim 2015 ile Aralık 2017 arasında Irak ve Suriye'de IŞİD'e üye olduğu, 5 ve 12 yaşlarındaki iki Ezidi kızını köleleştirdiği belirtildi.

IŞİD’li şahsın kızlara defalarca tecavüz ettiği, eşinin ise tecavüz için odayı hazırlayıp kızlardan birine makyaj yaptığı bilgisi dava dosyasınde yer aldı.

İddianamede IŞİD’li çiftin Ezidi kızları sürekli ev işi ve çocuk bakımına mahkum ettiği, fiziksel şiddet uyguladığı, şahsın büyük kıza süpürge sopasıyla vurduğu, kadının da küçük çocuğun elini sıcak suyla haşladığı ve çeşitli cezalar verdiği bilgisi yer aldı.

IŞİD’li şüpheliler ayrıca çocukların kendi dillerini konuşmalarına izin vermediği, kendi dinlerinde ibadet yerine İslami kurallara uymaya zorladığı kaydedildi.

Kasım 2017'de Suriye'den ayrılmadan önce çift, kızlarını diğer IŞİD üyelerine teslim ettiği belirtilen iddianamade bütün bunların IŞİD'in Ezidi inancını yok etme hedefine hizmet ettiği ifade edildi.

Federal Adalet Divanı soruşturma hakimi, duruşma öncesinde çift hakkında tutuklama kararı verdi.

Başta Ezidiler olmak üzere Kürt toplumu soykırım suçuna karşıan IŞİD’lilerin yargılanmasını yakından takip ediyor.

Almanya’da IŞİD'den geri dönen Jennifer W. isimli kadının Münih Yüksek Bölge Mahkemesi'nde görülen davası geçtiğimiz yıl sonuca bağlanmış ve şahıs 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme şahsız 5 yaşındaki Ezidi bir kızın ölümünden suçlu bulmuştu.

IŞİD 3 Ağustos 2014’te Şengal ve çevresine saldırarak yüzlerde Ezidi Kürdü katletti. Örgüt 6 bin 417 Ezidi kadın, kız ve çocuğu kaçırdı. Bu güne kadar bunlardan 3 bin 575’i kurtarıldı. /Rudaw