Amedi'deki bir çiftliğe hava saldırısı düzenlendi

Duhok’un Amedi ilçesindeki Sergele köyündeki bir çiftliğe hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Çiftlik sahibi, hava saldırısının TSK’ya ait savaş uçakları tarafından yapıldığını söyledi.

Amedi'deki bir çiftliğe hava saldırısı düzenlendi

Rudaw'da yer alan haber'de Sergele köyü sakini Peşkawt Reşid, saat 16:30’da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının çok sayıda hayvanın barındığı bir çiftliği bombaladığını aktardı.

Saldırının daha önce yapılacağı haberini aldığını ifade eden Peşkawt Reşid, “300 baş hayvanı kardeşimin çiftliğine taşıdık. Ailecek de çiftliğin bulunduğu konumdan uzaklaştık bu nedenle can kaybı söz konusu değil” dedi.

Çiftlikte çalışan 9 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu aktaran Reşid, saldırı sonucu evlerinin zarar gördüğünü söyledi.

TSK ile PKK arasında 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle Duhok'un Amedi ilçesinde 104'ten fazla köy boşaltıldı.

Geçtiğimiz son iki hafta bölgede PKK ile TSK arasındaki çatışmalar yoğunlaştı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 12-1-2024 tarihinde PKK ile Türk askerleri arasında yaşanan çatışmalarda 9 asker ve 12 PKK’li hayatını kaybetmişti.