Amedspor'dan TFF'ye ırkçı saldırı çağrısı: İnisiyatif alın

İnegöl maçında ırkçı saldırılara tepki gösteren Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, saldırganlara dair herhangi bir işlem yapılmadığına işaret ederek, "TFF inisiyatif almalı" dedi.

Amedspor'dan TFF'ye ırkçı saldırı çağrısı: İnisiyatif alın

Amedspor, 2016’da geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren takım kaptanı Şehmus Özer ve oyuncularına dönük İnegölspor karşılaşmasında sarf edilen ırkçı söylemlere dair açıklama yaptı. Peyas (Kayapınar) ilçesindeki Şehmus Özer Tesisleri’nde yapılan açıklamaya çok sayıda taraftar ve yönetici katıldı. 

'İnegöl'de ırkçı tezahürat'

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, başarılı bir sezon geçirdiklerine işaret ederek, gittikleri deplasmanlarda çok iyi karşılandıklarını ve memnun ayrıldıklarını belirtti. İnegöl maçında aynı atmosferde karşılanmadıklarını kaydeden Elaldı, "İnegöl ile daha önce bir sorun yaşamamıştık. 5 bin kişi stadı doldurmuştu. Orada ağza alınmayacak küfürler edildi. Siyasi sloganlar atıldı. Futbola siyaseti koymamamız lazım. Ama orada tamamen öyle bir hava vardı. Irkçı tezahüratlar yapıldı. Tamamen faşizan, ırkçı söylemlerle karşılaştık. Şeymus Özer'ın hala odası kapalı, forması orada. Değer verdiğimiz, kıymetlimiz. Bu insan yıllardır hayatını kaybetmiş ve bu insana ağza alınmayacak hakaretler, küfürler edildi. 5 bin kişi, İnegöl halkını bağlamıyor. Ama orada yaptıkları bir insanın yapabileceği bir durum değildi" şeklinde konuştu. 

Bu tür saldırıların önüne geçmek gerektiğini vurgulayan Elaldı, "Yönetimler, başkanlar asla bir taraftar grubunun etkisinde kalmamalıdır. Orada çok küçük marjinal bir grup olduğunu düşünüyorum. 350 bin nüfuslu şehirde 5 bin kişiye boyun eğersek, yazık bize. Bu bütün şehirler için geçerli. O çoğunluğun sesi çıkmalı. Bütün kulüplerden, şehirlerden bunu istiyoruz.  Marjinal gruplara pirim vermemeliyiz" dedi.

Polis müdahale etmedi

Amedspor deplasmanında taraftarlarına dönük polis saldırılarını hatırlatan Elaldı, İnegöl’de yapılan ırkçı saldırılara karşı herhangi bir adım atılmadığını kaydetti. Amed’de en ufak bir küfürde bile taraftarların savcı karşısına çıkarıldığını anımsatan Elaldı, "Orada bütün stat küfür etti, ama hiçbir şey yapılmadı. TFF inisiyatif almalıdır” dedi. 

Irkçı söylemlere karşı suç duyurusunda bulunacaklarını aktaran Elaldı, "Bu ülkenin güzide bir takımına bu şekilde davranılmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.