Ankara'daki saldırının ardından operasyon: HDP’liler de dahil çok sayıda kişi gözaltı var

Ankara’da dün yaşanan saldırının ardından İstanbul ve Kırklareli’nde farklı adreslere düzenlenen baskında 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP’liler de bulunuyor.

Ankara'daki saldırının ardından operasyon: HDP’liler de dahil çok sayıda kişi gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya yaptığı açıklamada İstanbul ve Kırklareli'nde operasyonlar yapıldığını ve gözaltılar olduğunu açıkladı.

Yerlikaya, "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'müzce, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan, sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul'da 11 ilçemizde ve Kırklareli'de 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi” dedi.

İçişleri Bakanı, “HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

HDP: Bu siyasi kırım operasyonları bir algı operasyonudur

Öte yandan HDP İstanbul il örgütü sosyal medya hesabından, “Bu sabah İstanbul'da aralarında PM, ilçe eşbaşkanları, il-ilçe yöneticileri ve üyelerimizin bulunduğu onlarca arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Bu siyasi kırım operasyonları bir algı operasyonudur. Baskı, gözaltı ve şiddetle bize geri adım attıramayacaksınız” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik dünkü saldırının ardından Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırganlardan birinin kimliği belirlendiği ve PKK üyesi olduğu tespit edildiği, diğerinin kimlik belirleme çalışmalarının ise sürdüğü belirtilmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırının kendilerine bağlı "Ölümsüzler Taburu" tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Saldırının ardından ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri’nce Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Kandil, Hakurk, Metina ve Gare’de PKK hedeflerinin bombalandığını duyurdu.