Ankara’dan açıklama: Hamas lideri Haniye, Diyarbakır için Demirtaş’a ne dedi?

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı “Hamas'ın lideri İsmail Haniye, ‘Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz’ dedi” şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Ankara’dan açıklama: Hamas lideri Haniye, Diyarbakır için Demirtaş’a ne dedi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yapılan açıklamada, 2012 yılında dönemin Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı olan İsmail Haniye’nin Türkiye'yi ziyaret ederek parti liderleri ile görüştüğü hatırlatıldı.

Haniye’nin bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiği, ardından AK Parti grup toplantısına katıldığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile de görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Haniye'nin Demirtaş ile görüşmesinin ardından, ‘Haniye, ‘Diyarbakır'ı özgür görmek isteriz’ dedi’ şeklinde iddialar ortaya atılmıştır. Ancak, iddiaları destekleyecek herhangi bir argüman sunulmamıştır.

İddialara ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Haniye, ‘Ankara'da parti liderleriyle yaptığım görüşme esnasında, Türkiye'nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir söz benden sadır olmamıştır’ ifadelerini kullanmıştır.

Haniye, 'ağzından ne böyle bir söz, ne de buna benzer bir ifade çıkmadığını, görüşmelerdeki gündeminin tamamen Filistin meselesi olduğunu' belirtmiştir.”