Abdullah Gül’den Erdoğan’ı çok kızdıracak hamle

Abdullah Gül’den Erdoğan’ı çok kızdıracak hamle

Ali Babacan’a kurduracağı siyasi partiyi perde arkasında yöneten  Abdullah Gül, teşkilatlanma çalışmalarını AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın nefret ettiği bir isme verdi. Gül, yeni partinin teşkilatlanma işlerinde  eski Refah Partisi milletvekiline tam yetki ile görevlendirdi.

Günboyu Gazetesi yazarı Balamir Göktuğ, bugünkü yazısında Ali Babacan’a kurduracağı siyasi partiyi perde arkasında yöneten  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, teşkilatlanma çalışmalarını AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın nefret ettiği bir isme verdiğini belirtti.

Göktuğ’un “Gül’den Erdoğan’ı çok kızdıracak hamle!” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Ali Babacan’a kurduracağı siyasi partiyi perde arkasında yöneten  Abdullah Gül, teşkilatlanma çalışmalarını AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın nefret ettiği bir isme verdi. Gül, yeni partinin teşkilatlanma işlerinde  eski Refah Partisi milletvekili Mustafa Baş’ı tam yetki ile görevlendirdi.

İkisinin de siyasi kökeni aynı

Şimdi hemen, “Erdoğan,Mustafa Baş’tan neden nefret ediyor. İkisinin de siyasi kökeni aynı” diye soracaksınız. O zaman geçmişe dönüp hemen hatırlatalım; 20 Ekim 1991’de Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili adayı olmuştu.

Erdoğan, İstanbul 6’ncı bölgeden seçime girmişti. Erdoğan, oyların yüzde 20’sini alıp milletvekili olma şansını yakalamıştı. Hatta mazbatasını dahi almıştı. Ancak partisinden ikinci sırada yer  olan Mustafa Baş’ın itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı. Baş, “Benim oyum Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla, sayılmasını istiyorum” demişti.

Ölümle tehdit etmişlerdi

Oyların yeniden sayımı, sonucu değiştirirken, Erdoğan’ın mazbatası da iptal edilmişti ve kendisi yerine Mustafa Baş parlamentoya girmişti.Eski Refah Partisi   milletvekili Hasan Mezarcı, o dönem yaşanan bu olayı anlatırken, Mustafa Baş’ın itiraz etmesini engellemek adına onu teşkilatın ölümle tehdit ettiğini belirtti. Mustafa Baş’ın tehditlerden kurtulmak için bir süre yurt dışına çıktığı  ve sonradan Türkiye’ye döndüğü de eski Refah Partiler tarafından anlatılır.

Ali Babacan AKP’li dört eski bakana teklif götürüyor

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Yeni partikurma çalışmalarını sürdüren eski bakan Ali Babacan’ın kurucular kurulunu netleştirmeye başladığı öğrenildi. Meclis’teki AKP’li milletvekilleri de dâhil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürüten Babacan’ın, daha önce AKP hükümetlerinde bakanlık yapmış olan Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Nimet Çubukçu ve Ertuğrul Günay’a kurucular kurulunda yer almaları için teklifte bulunmaya hazırlandığı iddia edildi.

AKP'nin ilk yıllarındaki politikalar gibi

Ali Babacan’ın kuracağı partinin AKP’nin ilk yıllarındaki politikalarını savunan bir çizgiye oturtacağı, bunun için de AKP’nin ilk iktidar döneminden bazı isimlerle çalışmaya çok önem verdiği belirtiliyor. Babacan’ın hem AKP içerisinden hem de diğer siyasi çevrelerden davette bulunduğu bazı isimlerin ise, şimdilik beklemede kalmak istediği ve kurulacak partinin kamuoyunda karşılığının ne olacağını görüp ona göre hareket etmeyi düşündükleri de edinilen bilgiler arasında.