Ann Linde: 'İsveç ile Kürdistan arasındaki güçlü ilişkiler gelecekte de devam edecek'

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasında çok güçlü ilişkiler bulunduğunu belirterek, gelecekte de Erbil’i ziyaret edeceğini söyledi.

Ann Linde: 'İsveç ile Kürdistan arasındaki güçlü ilişkiler gelecekte de devam edecek'

Kürdistan Bölgesi Başkanı NeçirvanBarzani, Münih Güvenlik Konferansı’nın (MSC 2022) ikinci gününde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Rûdaw’a konuşan Linde, “Başkan (Neçirvan Barzani) ile görüştüğüm için çok memnun oldum. İsveç ile Kürdistan arasında çok güçlü ilişkiler var. Geçmişte Erbil’i ziyaret ettim, aramızda çok iyi siyasi ilişkiler var. Ayrıca önemli olduğunu düşündüğüm için belirtiyorum, çok iyi şahsi ilişkilerimiz de var” dedi.

Ann Linde, İsveç ile Kürdistan Bölgesi’nin geçmişte var olan iyi ilişkilerin gelecekte de devam edeceğini dile getirdi.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Barzani-Linde görüşmesinde İsveçli Bakan önümüzdeki süreçte diğer bakanlarla birlikte Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edeceğini belirterek, terör tehdidinin ortadan kaldırılması için İsveç’in IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun bir parçası olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani de İsveç’in Kürdistan Bölgesi’ne yönelik tavrı ve desteğinden ötürü teşekkür ederek, IŞİD’in ortadan kaldırılması için ortak mücadeleye ve Irak ordusu ile Peşmerge arasında koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ukrayna krizi ve bunun Avrupa’ya yansımaları, Irak’ta yeni hükumet kurma çabaları, Irak Yüksek Federal Mahkeme’nin Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz yasası hakkındaki kararı ve Suriye’nin durumu da görüşmede ele alınan konular arasında yer aldı.