Ukrayna Rus saldırılarında sivil kayıpları açıkladı

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya saldırılarında 14'ü çocuk 352 sivilin hayatını kaybettiğini, 1684 sivilin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna Rus saldırılarında sivil kayıpları açıkladı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dördüncü gününde devam etti.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya saldırılarında 14'ü çocuk 352 sivilin hayatını kaybettiği, 116'sı çocuk 1684 sivilin de yaralandığı belirtildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın yaklaşık 4 bin 300 asker ve 146 tank, 27 uçak ve 26 helikopter kaybettiğini açıkladı.

RUSYA: UKRAYNA'YA AİT BİN 67 ASKERİ ALTYAPI TESİSİ İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, ordularının Ukrayna'da kayıplar verdiğini ancak sayının, Ukrayna tarafından açıklananın altında olduğunu duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Maalesef, yoldaşlarımızdan bazıları öldürüldü veya yaralandı. Ancak kayıplarımız, Ukrayna ordusu ve milliyetçilerin kayıplarından çok daha az" dedi.

Bugüne kadar Ukrayna'ya ait bin 67 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini belirten Konaşenkov, "Bunların arasında 27 komuta merkezi, 56 radar istasyonu, 38 hava savunma füze sistemi de bulunmaktadır" diye konuştu.

Konaşenkov, bazı Rus askerlerinin de esir düştüğünü kaydederken, Ukrayna'nın söz konusu esirlere kötü muamelede bulunduklarını bildiklerini söyledi.