Dalkurd Spor Kulübü'nün yeni başkanı belli oldu

İsveç İkinci Ligi’ne (Superettan) yükselen Dalkurd Futbol Takımı gerçekleşen Yıllık Olağan Kongresinde Welat Kılıçaslan'ı yeni başkan seçti.

Dalkurd Spor Kulübü'nün yeni başkanı belli oldu

Bu yıl İsveç İkinci Ligi’nde (Superettan) mücadele edecek olan Kürt takımı Dalkurd yeni başkan olarak Welat Kılıçaslan'ı seçti.

Dalkurd Futbol Kulübü resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, Cumartesi gecesi kulübün yıllık toplantısı Studenternas'taki medya salonunda gerçekleştirildi.

Açıklama yok.

26 Şubat’ta tek liste ile gidilen kongrede Dalkurd’a yeni yönetim belirlendi.

50'den fazla kişinin katıldığı ve 10 kişinin de online olarak takip ettiği kongrede, Başkan Yardımcısı Welat Kılıçaslan takımın yeni başkanı olarak seçildi.

Welat Kılıçaslan Kimdir?

DalKurd yeni başkanı seçilen Welat Kılıçaslan 1972 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğdu. İsveçte orta ve lise eğitimini tamamlayarak Arkeoloji bölümünden mezun oldu. Uyuşturucu madde ile mücadele ve rehabilitasyon merkezlerinde çalıştı. Kürt dili ve Kültürü alanında çalışmalarda bulundu. Hamîdê Smaîlaxa Vakfı’nın kurucularındandır. Kürt siyasetçi ve dil bilimci, kadim Peşmergelerden merhum Hamit Kılıçaslan’ın oğludur. Son DalKurd Kongre’sinde yeni başkan seçildi.

Açıklama yok.