Ayn İsa'ya operasyon sinyali: SMO, Efrin'den Girê Spî sınırına güç kaydırıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteklediği silahlı grupların Efrin’den Girê Sipî’ye güç kaydırdığı bildirildi.

Ayn İsa'ya operasyon sinyali: SMO, Efrin'den Girê Spî sınırına güç kaydırıyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR), Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’nun(SMO) Efrin’inin Cindirês ilçesindeki güçlerini olası bir operasyon hazırlığı kapsamında Girê Sipî’ye kaydırıldığını duyurdu.

SOHR’ye göre Türkiye’nin Demokratik Suriye Güçleri (HSD) kontrolündeki Ayn İsa’ya yönelik operasyon hazırlığı yaptığını bu çerçevede geçtiğimiz hafta TSK’nın sınıra çok sayıda tank ve ağır silah takviyesi yaptığını kaydetti.

Fotoğrafı Aç

Ayn İsa’ya operasyon olasılığı

Öte yandan HSD’nin ise TSK ve SMO güçlerinin olası saldırılarına karşı Ayn İsa’nın doğusuna güç takviyesi yaptığı öğrenildi.

Türkiye hükümet bir süredir Tel Rifet ve Ayn İsa’ya yönelik operasyon yapacağı sinyali veriyor. Hükümetin Suriye ve Irak sınırlarına yönelik operasyon yetkisini uzatacak Türk askerlerinin sınır ötesi görev süresini uzatacak tezkereyi TBMM Başkanlık Divanı’na göndermişti.

SMO güçleri tek çatı altında toplama girişimi

Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı tugay ve askeri grupların liderleri, Türkiye’nin etkili olduğu Halep’in kuzey ve batısındaki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerindeki askeri grupların tek bir isim ve ortak bir komutanlık çatısı altında birleştirilmesi formülünü görüştüğü belirtiliyor.

Şu an üzerinde çalışılan yeni askeri oluşumla, Suriye’nin kuzeyindeki Halep kentinin batı, kuzey ve doğusunu kontrol eden silahlı örgütler arasındaki ‘gruplaşma haline’ son verilmesinin hedeflendiğini aktaran kaynak, bu formülün, geçtiğimiz günlerde söz konusu gruplar ile Türk askeri yetkililer arasında yapılan toplantıda Türkiye tarafından da memnuniyetle karşılandığını söyledi. Kaynağa göre bu formülün muhalif gruplar arasındaki çatışma durumuna son vermesi bekleniyor.