Aldar Xelil'den Afrin açıklaması: Yurtsever Suriyeliler olarak...

Aldar Xelil'den Afrin açıklaması: Yurtsever Suriyeliler olarak...

Kendisine ait Facebook hesabından bir açıklama yayınlayan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yöneticisi Aldar Xelîl Afrin’e saldırı hazırlığında bulunan Türkiye’nin IŞİD karşıtı mücadeleyi ve demokratik projelerinin genişlemesini engellemeye çalışmakla suçladı.

Kendilerinin, devrimlerinin temel ilkesi olarak kendini savunma konusunda barışçıl bir yaklaşım benimsediğini vurgulayan Xelil, bu ilkenin güvenliklerine zarar vermeye çalışan ve anavatanları Suriye'de kendi kendini örgütlemelerini ve ulusal haklarına kavuşmalarını engelleyen herkese uygulanacağını belirtti.

Bazı uluslararası güçlerin Türkiye ile işbirliği içerisinde bulunduğunu, Türkiye’nin girişimlerine karşı sessiz kalarak Suriye halkının ve Suriye ulusal çözümüne zarar verdiklerini dile getiren Xelil, uluslararası güçlerin Suriye halkını savunma sorumluluğunda bulunduğunu dile getirdi.

Uluslararası kamuoyuna Türkiye’ye müdahale etme ve baskı uygulama çağrısında bulunan Xelil, bu gerçekleşmediği taktirde Türkiye’nin saldırılarına karşı direnmekten başka çarelerinin kalmayacağını vurguladı.

Kendilerinin devletlerin ortak sınırları konusunda uluslararası anlaşmalara saygılı olduğunu vurgulayan Xelil, Türkiye’nin saldırgan tutumunun devam etmesi halinde direniş tercihinde bulunacaklarını dile getirdi ve Türkiye’nin saldırılarının Suriye halkının özgür geleceğini inşa etme çabalarını aksatmayı amaçladığını ileri sürdü.

Xelil, Yurtsever Suriyeliler olarak Türkiye’nin saldırganlıklarına karşı durmayı ulusal bir görev olarak gördüklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.